Online versie
 
 

Nieuwsbrief Sociale Kwaliteit - editie juni 2020

Meteen na het verschijnen van de eerste nieuwsbrief Sociale Kwaliteit in coronatijd ontvingen we veel reacties met nog meer mooie voorbeelden van initiatieven die de sociale kwaliteit van een individu, een straat of een dorp versterken. Blijf initiatieven met ons delen, dan plaatsen wij ze op ons platform Sociale Kwaliteit in tijden van corona. Via het platform leren we van elkaar en inspireren elkaar.

Ook de tijdelijke Werkgroep Sociale Impact van de Coronacrisis concludeerde in hun onlangs verschenen eindverslag dat de afgelopen weken mooie initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten. En dat deze initiatieven naast schrijnende gevolgen vooral ook veel veerkracht laat zien. De talrijke en uiteenlopende initiatieven verstevigen de vier pijlers van sociale kwaliteit: 1) sociaal economische zekerheid, 2) sociale inclusie, 3) sociale cohesie en 4) sociale empowerment. Ze hangen alle vier met elkaar samen en vormen gezamenlijk het fundament van sociale kwaliteit.

Een voorbeeld van zo’n veerkrachtig initiatief is Buurvrouw & Buurman waarbij 3e-jaars Social Work studenten de samenwerking zochten met bestaande initiatieven en nu opkikkermaaltijden verzorgen en rondbrengen. Veel leesplezier!

 
Buurvrouw & Buurman
 

PLATFORM SOCIALE KWALITEIT

Ben je zelf bij een mooi initiatief betrokken of ken je een prachtig project of bijzondere actie die ervoor zorgt dat mensen met elkaar in contact komen of blijven? Deel het met ons via socialekwaliteit@nhlstenden.com. Wij zorgen er dan voor dat het op ons platform Sociale Kwaliteit wordt geplaatst.


 
PLATFORM SOCIALE KWALITEIT
 

Onze studenten en collega's in actie tijdens de coronacrisis

Brieven aan Bep matcht al meer dan 200 penvrienden
In de vorige nieuwsbrief Sociale Kwaliteit schreven we dat 4e jaars CMV-student Martje Bergsma een website heeft gemaakt Brieven aan Bep waar je je kunt aanmelden om penvriend te worden met een oudere die het leuk vindt om wat meer contact te hebben. Dit initiatief is viral gegaan in Amsterdam, bekijk het artikel op Facebook.

Muziekproject
Hanne Visser studeert Muziektherapie en loopt via het decanaat stage bij NHL Stenden Hogeschool en is aangesloten bij het Atelier Studiesucces & Welzijn. Studenten die (extra) klachten hebben door de corona-maatregelen, die zich bijvoorbeeld eenzaam, gespannen, somber of angstig voelen, kunnen deelnemen aan wekelijkse online sessies om de klachten te verminderen. In dit project werkt Hanne op verschillende manieren met muziek. Kijk voor meer informatie onderstaande video en/of het artikel op Facebook.

 
 

Ondersteuning in coronatijd

Bertina Algra, student SPH wil de inwoners van Sint Jacobiparochie informeren en ondersteunen in coronatijd. Daarvoor maakte zij het magazine Groat dinke klain beginne. Bekijk ook het artikel op Facebook.


 
Download het magazine Groat dinke klain beginne
 

Inspiratie uit den lande...

Stratenaanpak: in Vinkhuizen richt het jeugdwerk zich op straten in de wijk en wil daarmee een 'civil society' creëren. 

 
Facebook Instragram YouTube LinkedIn LinkedIn